HilversumsNieuws – Hilversummer is The Voice of TomTom

HILVERSUM – De 30-jarige Hilversummer Perry Mulder is de winnaar geworden van de wedstrijd The Voice of TomTom. De producent van navigatiesystemen in de auto was op zoek naar een nieuwe stem en koos die van Mulder uit ongeveer 200 inzendingen. Wat maakt zijn stem zo bijzonder?

“Ik nam in drie verschillende stijlen mijn stem op en ik denk dat die diversiteit de doorslag heeft gegeven”, zei Perry Mulder zelf in gesprek met Frans Regtien in het radioprogramma ‘Wat leeft in Hilversum’ van RTi Hilversum. “Samen met TomTom ben ik nu bezig dit verder te ontwikkelen. Gebruik ik mijn gewone stem, of een wat duisterder geluid, pirate-achtig, assertiever, misschien voor een bepaalde doelgroep”.

Studiowerk
Mulder zoekt al een tijdje naar werk op dit gebied, zoals games inspreken en voice-overen. Hij heeft al ervaring met het inspreken van een luisterboek en het opnieuw inzingen van een operettestuk. “Studiowerk vind ik helemaal te gek. Als ik voor een microfoon sta ga ik helemaal los. Die vrijheid is heel lekker”.

Hollywood
Volgende week gaat hij twee dagen inspreken en krijgt hij een VIP behandeling van TomTom. “Dat staat voor Very Important Perry”, grapt hij zelf. “Het is wel te gek, een jongensdroom, het lijkt Hollywood. Opgehaald met een limousine, een hotel, lekker eten, familie en vrienden mogen mee, een stemacteur assisteert me om mijn stem op te warmen.”

Omkeren
Vanaf oktober is de stem van Mulder via de navigatie-apparatuur verkrijgbaar. Voor navigeren door het zo door wegopbrekingen geplaagde Hilversum heeft hij nu al een heel duidelijk advies dat hij met vaste, krachtige stem geeft. “Keer om!”

Naast het radio-interview met RTi Hilversum stapte RTV NH bij Mulder in de auto en maakte een ritje door Hilversum. Zie hier