AD – Perry Mulder (30) is dé nieuwe stem van TomTom

Door: Simone van Zwienen 
2-8-15 - 07:38© Shody Careman.

Wil je weten wie je zonder morren naar je eindbestemming loodst of je juist kilometers laat omrijden? Dit is ‘m: Perry Mulder (30) uit Hilversum. Hij is door TomTom uitgekozen als de nieuwe stem voor het navigatiesysteem. ,,Dit wordt echt één groot feest.”

Perry is dolblij met zijn nieuwe rol als stem voor TomTom © Privéfoto.

Ik ben alleen bang dat mijn vrienden me straks elke keer gaan bellen als ze verdwaald zijn

Perry Mulder

Wie denkt dat Perry standaard zinnetjes als ‘sla hier rechtsaf’ of ‘neem de rotonde driekwart’ zal opdreunen, heeft het mis. Perry gaat zich helemaal uitleven als piraat, verteller uit een sprookjesbos, casanova of toch een nette variant. Daar is de Hilversummer nog niet helemaal over uit. ,,Ik krijg alle vrijheid van TomTom. Ik ben alleen bang dat mijn vrienden me straks elke keer gaan bellen als ze verdwaald zijn,” vertelt hij lachend.

Piet Paulusma, Barry Atsma en André van Duin gingen Perry voor. ,,Die zijn heel populair als routewijzers,” weet een woordvoerder van TomTom. ,,Maar nu wilden we toch ook een keer op zoek naar een stem van een gewone Nederlander, die in een navigatiesysteem terecht kan komen.”

Ruim 200 mensen schreven zich in voor de verkiezing ‘The Voice of TomTom’. En deze Hilversummer, die naar eigen zeggen altijd al de stem van een navigatiesysteem wilde zijn, kwam uit de bus als winnaar. ,,Ik heb een halfuur staan springen nadat TomTom me belde. Te gek, heel cool,” aldus een dol- enthousiaste Perry, die alles aangreep om de meeste stemmen binnen te halen.

Zijn ingesproken opname belandde razendsnel in de top tien en de jury vond zijn stem het origineelst en grappigst. ,,Mooie bijkomstigheid is dat hij dit altijd al ambieerde,” aldus de jury.

Helemaal los
Wat er zo bijzonder is aan zijn stem, weet de acteur, regisseur en producer van beroep niet. ,,Ik schreef me eerder in voor het inspreken van games, maar kwam niet veel verder. Ik hou ervan om in een studio los te gaan.”

Hé, je hebt je bestemming bereikt. Mazzelaar

Perry Mulder op de TomTom

Perry weet niet of hij zelf wel zo goed met zijn eigen stem als richtingaanwijzer overweg kan © anp.

Donderdag is het zover, dan worden in een studio opnames gemaakt. ,,M’n hele familie gaat mee om te helpen mijn stem op te warmen; dit wordt één groot feest. Ik ga echt mijn best doen, maar ik denk dat ik gek van mezelf word als ik mij telkens terug hoor in mijn zevenpersoonsauto zonder vrouw, kind of labrador. ‘Perry, mond houden!’ roep ik dan.”

Ondertussen oefent Perry nog even door op zijn beste zinnen. ,,Bij een mooie vrouw zeg ik: ‘Zo meisje, dus wij gaan een ritje maken?’ en als ze op de bestemming is: ‘Dat was een dolle rit, ik hoop dat jij het net zo fijn vond,” doet hij lachend voor.

Vanaf oktober wordt zijn stem verkocht voor navigatiesystemen. ,,Mijn moeder is in ieder geval mijn grootste fan, maar ik hoop dat iedereen ervan geniet.”